Júliusi megnyitók a Látványtárban

Kiállítás előtt
A RENDSZERVÁLTÁS 20 ÉVE  -  Bolla Rita: Fekete - fehér - rózsaszín
MINDENEMBERBOLDOGAKARLENNI
TUNNING  -  Elekes Károly: Tautologikus elem

Július 4-én, szombaton három kiállítás nyílik meg a Látványtár Kiállítóházában: A rendszerváltás 20 éve címmel a fővárosi Friss Galéria képzőművészeti vendégkiállítása, majd közvetlenül ezután Mindenemberboldogakarlenni címmel a Látványtár új kiállítása, Elekes Károly "Tunning" c. kamarakiállításával kiegészülve.

Megnyitók időpontja:

18 óra - A rendszerváltás 20 éve
Megnyitja: Pánczél Andrea
A fővárosi „Friss Galéria” képzőművészeti vendégkiállítása. A Galéria, a kiállítás címével írt ki pályázatot fiatal képzőművészek számára. A kiállított anyagot szakmai zsűri válogatta a beküldött művekből. A vándorkiállítás helyszínei: Budapest (Friss Galéria), Berlin, Diszel, Párizs és Bécs.
Látható 2009. augusztus 30-ig.

18:30 - Mindenemberboldogakarlenni és "Tunning"
Megnyitja: Závada Pál
a Látványtár új egy éves kiállításának témája, a burjánzó érzelem és a boldogság keresésének kanyargós útjai a vizualitás területén - kiállítás a giccsről barátsággal, szerelemmel, józanul.

Ehhez kapcsolódik Elekes Károly festőművész kamarakiállítása - válogatás az alkotó talált képeket át- és újraértelmező, kijavító, „tunningoló” műveiből.
A két utóbbi kiállítás 2010. május 30-ig látogatható.

A megnyitókon közreműködik: Babos Lajos és Őri Jenő

---

Július 17. 19 óra: A Látványtár új kiállításához kapcsolódva Naívok, giccsőrök és dilettánsok címmel nyilvános beszélgetésre kerül sor Sturcz János művészettörténész és Szemadám György festőművész részvételével a tapolca-diszeli Kiállítóházban.