Hírek

Kiállításaink most:

Keserü Ilona: Sírkövek 4. 1968-82

Újra látogatható a NŐÁBRÁZOLÁSOK ÉS ÁBRÁZOLÓ NŐK kiállításunk

Előzetes bejelentkezéssel Hétfő és Kedd kivételével 10.00 és 17.00 óra között látogatható a kiállítás.

https://www.youtube.com/watch?v=tSJrOdpSfas&t=3s

Kép: Keserü Ilona: Sírkövek 4., 1968-'82

Látogatható: 
2024.04.20 - 2024.10.01
 
El Kazovszkij Vajda - lapok 1980-as évek

NŐÁBRÁZOLÓ GEOMETRIÁK

Bán Zsófia megnyitó beszéde a Nőábrázolások és ábrázoló nők című kiállításhoz

Tisztelt egybegyűltek! Kedves Látványtárazók! Van egy jó hírem (végre!): ma reggel, a költőfejedelem születésének 200. évfordulójának évében, kiképzett, színmagyar, nőstény keresővizslák és terelőpulik tényleg megtalálták Petőfi csontjait Szibériában - és tényleg nő!... (Lásd még: mi a tény, és hol van hazája? Fejtsd ki saját szavaiddal! Illetve, most inkább ne.)
Ez a nem hivatalosan kiszivárogtatott hír futótűzként terjedt el Barguzintól Budapestig, kisebb-nagyobb lázadásokat szítva e honban. Gondoljunk bele, ennek számtalan következményébe, genderfolyományába, magasfeszültségű paradigmaváltóáramába!

Gondoljunk bele, mi mindent kell ehhöz a vármegyéknek, ispánoknak és nemzetes közértvezetőknek átgondolni, megvariálni, újrakoncipiálni, itt bevenni, ott kiengedni, sztrímlájnossítani, kancellálni, minisztériumi fejléces papírt és szívet cserélni! Az apa férfi, a Petőfi nő! Őrület! Káosz és zűrzavar ameddig szem ellát. Forradalom, anarchia! A régi rend felbomlása, és egy új világrend felderengése a tündöklő, távoli horizonton.

Látogatható: 
2024.04.20 - 2024.10.01
 
Tamás Noémi: Nyugszékben

Családkép kereszttel

Családlép kereszttel kiállítás az Art9 Galériában a Látványtár anyagából 2024. február 20. – március 8.
Művészcsalád: festőművésznek készül a nagymama, képzőművészeti főiskolára jár a lánya, önálló életművet az unoka hoz létre. Hol alkotók, hol modellek: egymásról festett portréik az egyéni tekintet és a stíluskülönbözőségeken túl a generációs hullámzást is jelzik. A változatos anyag a Látványtárban őrzött hagyatékból állt össze. Az egók és sorsok repedéseit, a hübriszt és áldozatiságot a költő családtag ironikus versportréi teszik igazán láthatóvá.

Képek: Horváth Erzsébet, Tamás Noémi
Szöveg: Halasi Zoltán

meghívó

Látogatható: 
2024.02.20 - 2024.05.08