Naívok, giccsőrök, dilettánsok

Nyilvános beszélgetés Sturcz János művészettörténész és Szemadám György festőművész részvételével

Kiálítási részlet (Mindenemberboldogakarlenni)
Szemadám György, képzőművész és művészeti író és Sturcz János egyetemi tanár, a Képzőművészeti Egyetem Művészettörténeti Tanszékének vezetője
A hallgatóság
A hallgatóság
A hallgatóság

A nyilvános beszélgetések intézménye kényes műfaj - hasonló, mint a könyvbemutatók és az író-olvasó találkozók buktatókkal teli terepe.
Legalább kétoldalról kell garancia a sikerhez.
A Látványtár Kiállítóházába tervezett beszélgetés – és a hallgatóság – szerencséjére együtt van ez a „garancia-páros”. Az örökké aktuális, illetve egyre aktuálisabb téma jelenti az egyiket: Naivok, giccsőrök és dilettánsok. E témában szó szerint kimeríthetetlen a tisztáznivalók sokasága.
A garancia-pár másik darabja a beszélgetőpartnerek személyiségében rejlik.
Sturcz János művészettörténész és Szemadám György festőművész kitűnő és a témában tájékozott előadók. Szemadám György pedig több, a giccsre reflektáló mű szerzője is.
A szervezők reményei szerint a közönség aktívan vesz részt a beszélgetésben – hiszen a témához, akár a focihoz mindannyian értünk – és kérdéseivel, vagy éppen állításaival nagyban hozzájárul e halhatatlan téma pontosabb megismeréséhez.
Ez a beszélgetés természetesen kapcsolódik a „Mindenemberboldogakarlenni” és a „Tunning” című kiállításainkhoz, ahol bőven akad példa minderre, de a grand art művelőinek is megtalálhatók reflexiói a témára.

A belépés díjtalan.