Márton-napi Búcsú, nyitott nap a Látványtár Kiállítóházában

Márton nap 2008.
Márton nap 2008.

Már hagyományos program Diszel Márton-napi búcsúján, a Nyitott nap. Erre az alkalomra 1995 óta minden évben az aktuális kiállítása terébe hívja meg a Kiállítóház Diszel lakóit, de az alapítók minden érdeklődőt szeretettel várnak jó találkozásokra, kiállítás nézésre, beszélgetésekre, terített asztal és csobánci bor mellett. Idén ez a nap november 15-e, vasárnap.
10 órától várjuk vendégeinket, ameddig csak érkeznek.

Íme a meghívónk:

„Kultúra nélkül a létezés csak biológiai értelemben élet…"

MEGHÍVÓ A MÁRTON-NAPI BÚCSÚRA
2009. november 15-re, 10 órától akármeddig

Kedves Diszeliek, Barátok és Családtagok, Drukkereink, Kritikusaink és a Közömbösök, Hegyszomszédaink, Társaink a mindennapokban!

Újra találkozhatunk – mint már 14 éve minden őszön – a Búcsú napján.
Mindannyian emlékszünk még a Templom körüli, egészen a Kocsmáig tartó vidám nyüzsgésre, a búcsúsok sátrainak vonzó tarkaságára, a ringlispíl és a céllövölde hasonlíthatatlan hangulatára. Az elmúlt két évben szomorúan tapasztaltuk meg, hogy a színes sokadalomnak, forgatagnak vége szakadt. Ezt a tényt, a búcsúi ünneprend fájdalmas szegényedéseként éljük meg. Viszont jól eső érzéssel tölt el, már-már büszkeséggel, hogy a Látványtár minden – általános és speciálisan az intézményt sújtó – nehézség dacára idén is kinyitja ajtaját az ünnepen, és szeretettel hívja, várja – terített asztallal is – a falu népét, vendégeikkel együtt!

E most múló esztendő, jelentős szakmai és közönség sikert hozott, de a Látványtár 19 éves fennállása óta gazdaságilag a legnehezebb volt. Gondolom, a gazdasági lehetetlenségekről minden családnak megvan a maga tapasztalata. A régi öregektől tudjuk, ilyen nehéz időkben jobb eljárni egymáshoz, erőt adni és erőt gyűjteni – adva gyűjteni erőt – mint tolakodó, rossz gondolatokat dajkálva, érlelgetve lemondóan begubózni.

Várjuk hát Mindnyájukat nyitott szívvel, adjanak nekünk erőt és örömöt a látogatásukkal, a Látványtár pedig örömmel szolgál idei derűs kiállításával is, amelynek címe – ne feledjék! – Mindenemberboldogakarlenni.

Gyökér Kinga Vörösváry Ákos
a Látványtár követei