Konfeszt

Konferencia-fesztivál a Látványtár Kiállítóházában, november 12-én, szombaton 9 órától estig

A meghívó képe

A Konfeszt szervezői írják:

Az idei aktuális Látványtár kiállításhoz kapcsolódóan, és a már 2010 óta zajló kutatási projekt indítóeseményeként szervezünk egy egész napos konferencia-fesztivált, konfeszt-et Diszelen 2011 november 12-én.

*A konferenciát és fesztivált egybeolvasztó esemény eltérően a - fenntartható településfejlesztés témáját boncolgató - megszokott konferenciáktól, a megszólított közösségekkel közösen (velünk), és az élő közösségekről (rólunk) fog szólni.
A konfeszt nevében is benne foglaltatik, hogy egyrészt egy "tudományos" konferencia, melynek témája a falusi léptékű településrehabilitáció, másrészt viszont egy nyitott művészeti esemény, melyben minden résztvevő (meghívott közösségek, művészek) a maga autentikus nyelvén meséli el jövőképét a vidéki életről. Pozitív példák megismerése közben, komolyak és tényszerűek szeretnénk lenni, emellett bolondosak és álmodozók, úgy, hogy a magyar vidék reneszánszának meséjét mondjuk el közösen, egymásnak.
E két önmagában is megálló, merőben eltérő ritmusképletű műfaj vegyítésével a lehető legvegyesebb és színesebb közönséget szeretnénk a helyszínre vonzani..
üdvözlettel: F-XXI kutatócsoport

További részletek az esemény témájáról, szervezőiről, az előadókról, alkotókról, a "befőttadóról", stb. innen ismerhetők meg:

http://konfeszt.blogspot.com
http://vimeo.com/30730310