Hírek a Látványtárból

A még látogatható, és az ezt követő új kiállításunkról

"A NAGY SZENVEDÉLY" című jelenlegi kiállításunk még megtekinthető hétfő kivételével minden nap 10-16 óra között 2019. június 2-ig ügyeleti nyitva tartással, illetve előzetes egyeztetéssel - hétvégéken és ünnepnapon rendes nyitvatartás.
T: 06-87-414-120, 06-30/536-5456, 06-30/ 244-6985

A kiállítás anyagát közvetlenül ezután a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum állítja majd ki.

Új kiállításunk "A FEKETÉRŐL" címmel 2019. június 29-én szombaton nyílik meg.

Néhány mondat a témáról a kiállítás kurátorától:
"Régen – legalábbis jól esik így gondolni – egyszerűbb volt a világ. Egyszerűbb volt róla feketén-fehéren gondolkodni, megnyilatkozni. Vagy csak „eladni” volt egyszerűbb – kinyilatkoztatásként akár – a feketefehéret? Akárhogyan is, ez az anakronisztikus jelenség, lesújtó eredményességével együtt nagy túlélőnek bizonyult.
Viszont van egy széles pálya, gazdag és színes, érzékeny világ – a képzőművészetek végtelenjére gondolok –, amelyben mindig születtek, születnek érvényes művek, megnyilatkozások: világos, kerek feketefehérek.
Kivételes terep ez a miénk; félelmetes, mert irgalmatlanul szókimondó, tiszta, pontos, de ringatóan költői is lehet, ahol a feketefehér érzékenysége nemhogy csorbult volna, tán még erősebb is, mint régi énje.
Ez a viszony más természetű, mint a legősibb páros, a fény-árnyék ereje; míg ezek nincsenek egymás nélkül, a fekete megáll magában, és megáll a fehér is – viszont láthatóan élvezik egymás társaságát.

Az Első Magyar Látványtár – messze nem elsőként – megpróbálja szóra bírni a feketét, kicsikarni titkait. A vallatásnál nélkülözhetetlen segítségünk, egyben a „vallomás” koronatanúja a mindentudó fehér.
A kiállításon, gazdagon árnyalt feketére számíthatnak, és megbízható fehérre."
Vörösváry Ákos

Megtekinthető: 
2019.05.01   - 2020.05.31