ESTI KAMARAZENE A LÁTVÁNYTÁRBAN

2015 augusztus 9-én 19 órakor

Program:

L.v Beethoven: G-Dúr Vonóstrió Op.9.Nr.1
Csermák Éva (hegedű), Mirka Scepanovic (brácsa), Rohmann Ditta (cselló)

J.Brahms: G-Dúr Vonósquintett Op.111
Csermák Èva (hegedű), Mirka Scepanovic (hegedű), Hermann Menninghaus (brácsa),Verena Wehling (brácsa), Rohmann Ditta (cselló)

Jegyek a helyszínen vásárolhatók. Jegyár:1500 Ft
Első Magyar Látványtár Kiállítóháza
8297 Tapolca-Diszel Templom tér

A részben hegymagasi lakos, Csermák Éva kezdeményezésére létrejött egy kamarazenei fesztivál, ami több, mint tíz éve számos kiváló magyar és külföldi zenészt csábított erre a különleges vidékre. Az eredeti "Hegymagasi Zenei Napok" mostanra régiós eseménnyé bővült és gyarapítja a környék kulturális életét. Példamutató az a közösségi összefogás, amelynek eredménye, hogy évről évre ismét megrendezésre kerülnek a koncertek. Az utóbbi években az önkormányzatok, de főleg helyi civil szervezetek, és magánszponzorok támogatásával valósul meg a fesztivál.
Hangversenyeket adott például a Berlin-Budapest kvartett. Az elmúlt pár évben duó és trió formációkban hallhattuk a magyar és német művészeket. Ez évben a kamarakoncerteken kvintett formációban is fellépnek – szerb művész részvételével gazdagodva.

2015-ben nagy örömünkre, ismét koncertjeik egyik helyszíneként szolgál az idén 25 éves Látványtár Kiállítóháza Diszelben.